madi

POP her zaman satar. Dün kendini, yarın birbirini!

Pop müziğin ve şürekâsının saçmalıklarını fırsat buldukça, örnekleri oldukça ortaya döküyor, ipliklerini pazara çıkarıyoruz. Esasında bazılarına yetişilmiyor bile. Fakat son iki örnek yüzünden, “piyasa” iyice mide bulandırıcı bir hal aldı.

1-Türkiye’nin en büyük video klip kanallarından Number One TV, en büyük rakibi konumundaki Power Türk TV’yi “müstehcen klip gösterdiği” gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti! Evet, yanlış duymadınız, yaptı. Ulen derler adama, sizin de yerli olsun, yabancı olsun pop müziğin en az bin tane teşhirci klibini sayabiliriz döndürüp döndürüp yayınladığınız. O zaman bu ne demektir?

a-Muhafazakâr egemenlere yalakalık

b- En büyük olma, tek büyük olma yolunda hastalıklı bir kar ve para hırsı.

İğrençsiniz. Sayenizde müzik de çoktan bir meta. O yüzden artık, “Maddi sebeplerle birer birer kapanan ticari işletme” edasındaki eskinin baldır bacak popçularına yer verirsiniz artık boy boy.

Hoş bizim bildiğimiz “piyasa” kurallarına göre, hep ‘seks satar’dı. Emin olun ki dünya döndükçe de bu kural devam edecek. Bunu bilen endüstri de sonuna kadar kullandı, kullanmaya da devam edecek. Peki, siz ne şimdi yapıyorsunuz? Birbirinizi mi satıyorsunuz? Çok sanatsal!

2-Değinmeden olmaz. Belediyelere bağlı konserlerin her an aranan ismi, genç kızların sevgilisi Mustafa Ceceli, Alevilerin önemli ozanlarından Aşık Daimi’nin “Kaniatın Aynasıyım” deyişini sansürleyerek okudu! “Bana eğilsin melekler” sözünü “Bana eğilmiş melekler” olarak okuyan Ceceli, ayrıca “Tevrat’ı yazabilirim / İncil’i dizebilirim /Kuran’ı sezebilirim / Mademki ben bir insanım” özlerini ise tamamen kaldırdı.

Şimdi söylenecek o kadar çok şey var ki, en hafifini tercih edelim. Malum, en beğenilen piyasa popçularından biri kendisi! Yahu, madem korkuyorsunuz, niye okuyorsunuz arkadaş! Hem ağzınıza yakışmıyor, hem yaşantınıza, hem duruşunuza, hem felsefenize, hem biat kültürünüze. O ozanlar sizi görse utançlarından yerin dibine girer, sizlerin “piyasa”ya egemen olduğunuzu görünce belki hepten kırar atarlardı sazlarını. Bir dönem rock müziğe özenerek dejenere etmeye çalışmış hasbelkader başarılı da olmuştunuz. Şimdiki hedef ne? Sufizm mi? Çok rica ediyoruz, siz gidin popunuza devam edin!

Birinci hadisedeki şikâyetin sonucunu merak edenler için açıklayalım. “Bana hareket çektiler,” diyerek metalci gençleri gözaltına aldıranlar ile son seçim kampanyasını “Rock ‘N Roll için Ekmeleddin” sloganıyla gerçekleştirenlerin aynı yönde oy kullanması sonucu istenen ceza kesildi! Ne kazanıldı, ne kaybedildi peki? Müziği haram görenle, müzik türlerini tehlikeli, ahlaksız gören ve sansürleyen kafa yine kazandı! Ne gam, sen cebindeki paraya bak! Çünkü biz biliyoruz, zamanında gazetelerde “Metalciler şeytana tapıyor,” diye linç girişiminde bulunurlarken de sessiz kaldınız, bugün hayranlıkla andığınız gerçek sanatçılar baskı altında iken de sessiz kaldınız, bugün sokak müzisyenleri saldırıya uğradığında da umurunuzda değil. Şimdi de dün dışladığınız Ahmet Kaya üstadın “Acılara Tutunmak” şaheserinin Adele tarafından çalındığı şüphesi ile övünür, bir süre daha idare eder, piyasayı dalgalı tutarsınız. Sonra ne mi? Yine bulursunuz bir şey. Ne mutlu ki rock ve metal müziği dışlamışsınız, kokuşmuş bataklıklarınızda yer vermemişsiniz. Sizin için piyasa dönsün yeter. Elinizdeki şey satsın yeter. Dün kendiniz, bugün deyişleriniz, yarın da birbiriniz…

katy seksi

Paylaş

Similar Posts