bekam mehehe

İlk Türk metalcilerinden Deli Ayhan: “Büyük acılar çektik”

Deli Ayhan lakabıyla seksenli yıllar yerli metal aleminin dar ama nitelikli çevresinde bir hayli tanınan Ayhan Cüreklibatur(56), 1983 yılında Türkiye’de heavy metalci olmanın her babayiğidin harcı olmadığını açıkladı.

Heavy metalin ilk çıktığı dönemlere dair “Kızım, o zamanlar biz bir avuç deli metalciydik, rockçıların öncü kuşağıydık” diyen Deli Ayhan, otuz gün polisin işkencesi altında heavy metale tövbe ettiğini, günümüzde artık Bon Jovi bile dinleyemediğini söylüyor.

“Bizi anarşist, terörist gibi televizyonlarda teşhir ettiler, mahallede yemediğim dayak kalmadı, lanet olsun müptezel Dave Mustaine’e, lanet olsun James Hetfield köpeğine” diyen Ayhan abi, AC/DC’nin meşhur gitarcısı Malcolm Young’ın vefatı sonrası Şenlikdede Camii’nde mevlüt okutmayı düşündüğünü, eski dostun asla düşman olamayacağını” da sözlerine ekledi.

“Şimdiki gençlere çok kızıyorum” diyen Deli Ayhan, seksenli yıllarda polisin heavy metalcilere terörist muamelesi yaptığını, heavy metale bugün tövbe etmiş olsa da yine de o eski günleri özlediğini de iletmeden duramıyor.

Hala sakladığı metalcilik günlerindeki fotoğrafını muhabirimiz Sümeyye’ye gösteren Ayhan (en sağdaki), “şu ortadaki benim hemşo Can Sancak, Black Sabbath’ın Sabotage adlı plağına hayran olmasaydı belki de içerde bu kadar kalmazdık” diyerek eski kankasına hala sinkaflı küfürler yağdırmaya devam ediyor.memluk 1

Beyaz tişörtlü olan arkadaşları Memlük Cem Ali’nin (en solda) ise aralarındaki tek solcu olduğunu, belki de dayağı en çok onun hakettiğini kaydeden Deli Ayhan, “Üzerinde Che Guevara baskılı tişörtü polislere Iron Maiden’ın solisti diye yutturdu” derken kahkahasını tutamıyor.

Metal dinlemeyi gördükleri polis işkencesi sonrası bırakmasının delikanlık ile bağdaşmadığını söylediğimizde ise Deli Ayhan sesini yükselterek suçu Metallica’nın “Load” albümüne yüklüyor.

“Ya işkenceye bile katlanılır da… Siz bilmezsiniz, bizim zamanımızda Kill Em All, Master Of Puppets gibi fevkalade plaklar basarlardı. Ama Load albümüyle işi bok ettiler” diyen Ayhan abi, bugün hala Beyoğlu Balo sokakta esnaflık yapıyor.

Bize peynir ikram etmeyi de ihmal etmeyen Ayhan Cüreklibatur “Artık Türk Sanat Müziği dinliyorum” diyor.

esnaf baba rakci

 

Deli Ayhan (Ayhan Cüreklibatur), 2019

SEX & DRUGS & ROCK’N’ROLL TEMALI BASILI SON SAYIMIZ ÇIKTI, ALDINIZ MI?

DeliKasap | 666+2 | 20. Yıl Özel Sayı

Paylaş

Similar Posts

2 Comments

Bir yanıt yazın