cem baba

Cem Karaca’ya Delikasap anması

Çok farklı bir kafa onunki. Fotoğrafçı Oben Özyakalı zaman zaman aya seyahat edecek raddede bilinç duvarlarını yıkmaya namzetmiş, biraz tuhaf, lakin sevilesi bir arkadaşımızdır.

Oben Özyakalı Atlantis kıyılarına doğru bakıyor

Kendisi, Murat Arda’ya yolladığı özel mesajda KUANTUM TEKNİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ, farklı bir boyutta organize ettiğimiz bir “delikasap festivali” vesilesiyle mecmuamıza teşekkür ediyor. Moğollar grubunun “eski zamanlarına” yapılan bu astral seyahat öyle hoşumuza gitti ki Oben’den izin alarak kamuoyu ile paylaşmayı ve çok farklı kafalardan sizleri de haberdar etmeyi uygun bulduk:

Soldan ikinci resimdeki kişi, sevgili ağabeyimiz, kendisi de bugün bir delikasap yazarı olan Taner Öngür. Aramızdaki hukuğa binaen ona sormadan duramayacağım: TANER AĞABEY, O NASIL TİŞÖRT! (Atlantisten Gelen Adam)

OBEN KAFASI

…onu siktiret de dün gece rüyamda gördüm seni, böyle boktan amerikan filmlerindeki gibi varillerin yandığı, alevlerin çıktığı bir festivaldeyim, güzel de hani ortam, yine bir görev üstlenmişim, dalgama bakacak öyle laf olsun diye alınmış bir görev, fotoğraf falan çekiyorum alevli malevli, yalnızım ve keyfim de yerinde hani…

(Variller mariller yanıyor diye yakmayalım kendimizi de Oben!? (AGA)

…sonra “lan!” diyorum, “burası neresi ki?”… meğerse delikasap festivaliymiş!!!

(Bir erkek neden bir erkeği rüyasında görsün ki? Biz genç kızların rüyasını süsleyelim isterken bula bula  Oben Özyakalı’nın vıcık vıcık düşlerine meze olduk anca -AGA)

…sonra kapalı bir ortama geçiyorum, yerler tavana kadar ahşap, kocaman bir düz açıklık yer, tavan da zorlasan arşa değer…

(Oben’in elinde şemsiye olduğuna dair bir ipucu yok ama gözümün önüne şemsiyeli hali geldiği için odada eline şemsiye -ya da babamın deyişiyle ŞEMŞİYE tutuşturmayı uygun buluyorum, ne de olsa bizim festivalimiz! -AGA)

…ortada birileri bişeyler söylüyor zaten delikasap festivali olduğunu da oradan anlıyorum… tanıdık bir ses diyor ki; “delikasap tayfasına böyle güzel bir ortam hazırladığı için teşekkür….” kafayı çeviriyorum; Moğollar! hem de genç halleriyle, ortada gece vakti kocaman güneş gözlükleriyle Cem Karaca…. hem de Moğollarla…. hem de akustik!

…orada uyanıyorum… ne güzel dedim, gitmiş kadar oldum. teşekkürler delikasap!

(Oben Özyakalı uyandıktan sonra elini yüzünü yıkamış vaziyette -AGA /Rüya Oben’e fotoğraf seçimleri ve altyazılar Atlantisten Gelen Adam’a aittir)

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın