3

DESTUR: Ağır Metal'in kralı MANOWAR sahaya iniyor!

Delikasap’ın “Manowar’dan sorumlu bakanı” Yiğit Elvis İlgü, “Almanya Acı Vatan”dan bildiriyor! Elvis, en az kendisi kadar safkan metal kafalı arkadaşları ve bir grup gazeteci ile metalin kral grubu Manowar’ın en kral abilerinden Joey DeMaio ile Bochum’da bir araya geldi.

İşte Yiğit Elvis İlgü’nün analizleri, buluşma gününden özel fotoğraflar, toplantı notları ve “dünyanın en erkek egemen metal grubu” Manowar’ın yeni turne hakkındaki canlı kanlı görüşleri…

Yeni MANOWAR Turnesi İçin Geri Sayım Başladı! 

MANOWAR üç yeni müzik videosunu ve “Gods And Kings Dünya Turnesi 2016” için hazırlanan sahne dizaynını tanıttı.

Joey DeMaio geçtiğimiz hafta Bochum’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin ve biz diğer davetlilerin sorularını cevapladı ve Ocak 2016’da başlayacak olan “Gods And Kings Dünya Turnesi 2016” hakkında bilgi verdi.

“Bu yeni prodüksiyon MANOWAR hayranlarının hayal ettiği her şeyi barındırıyor: masif bir ses, sansasyonel görsel efektler ve hayranlarımızın sevdiği savaş marşları!” dedi Joey DeMaio ve ekledi: “Bu devasa fantazi dünyasını hayranlarımız için sahnede hayata geçirmeye sabırsızlanıyoruz!”

2

Devasa kelimesi sadece turnenin değil prodüksiyonun da mottosu:

Şimdiye dek MANOWAR turne tarihinde kapalı salonlar için hazırlanan sahnelerin en görkemlisi bu olacak; bombastik bir sound için 300.000 Watt ve 150m² genişliğe yayılan yüksek çözünürlükteki 6k LED paneller görsel zevki güçlendirecek. Hem göz hem de kulaklar için gerçek bir şölen olacak. Turnede 6 tır ve 5 otobüs, 100’ün üzerinde turne personeli ile 8000km’den fazla yol katedecek.

5 (1)

Bochum’da toplantının yapıldığı mekan olan Zeche’ye vardığımda bir çok eski dost, Alman mutfağının vazgeçilmezi currywurst (körili sosis) yemeye ve biralarını yudumlamaya çoktan başlamışlardı. Biraz hoşbeş ettikten, hatıra fotoğraflarımızı çektirdikten sonra, etkinlik üç yeni MANOWAR videosunun gösterimiyle başladı. Büyük ekranda heyecanla yeni videoları izlerken ayağımızla tempo tutuyor ve videolardaki seyirci kesitlerinde kendimizi gördükçe gururla birbirimizi dürtüyorduk. Video kliplerinde hayranlarına bu kadar çok yer veren başka bir grubun bu dünyada var olduğunu sanmıyorum.

Sırasıyla Heart Of Steel MMXIV, The Dawn Of Battle ve Warriors Of The World videolarını izledik. Son iki video Brezilya’da bu yıl gerçekleşen, 40.000 kişinin katıldığı Monsters Of Rock festivalinden canlı kayıtlardı. Ardından sıra yeni sahne dizaynının 3D gösterimine geldi. Bana Atina’daki Partenon tapınağını anımsatan bu kudretli sahnenin, arkadaki dev ekranlarda her şarkı için ayrı tasarlanmış gösterimler ile seyircileri birkaç saatliğine Valhalla’ya götürüp getireceğine hiç kuşku yok!

1

Joey DeMaio herkesi selamladıktan sonra kendisi için kurulan küçük sahneye çıktı ve henüz sorular sorulmaya başlanmadan Romanya konserlerinin iptali hakkında konuşmaya başladı. Nedeni ne olursa olsun iptal edilen bir konserin en çok hayranlar için büyük hayal kırıklığı olduğunu ifade etti. Ancak organizatörlerin sözünde durmaması, hem hayranlara hem de turne personeline karşı hak ettiklerini verememek gibi bir durumun ortaya çıkmasından dolayı, iki konser de iptal edildi.

Turneye başka konserler eklenecek mi sorusu üzerine Joey “2016’da gerçekleşecek yaz festivalleri için davetler almaya başladık. Hatta 2017 için bile davetler alıyoruz” dedi. Kralları bir kez daha Türkiye’de görmemiz olası. Organizatörleri e-mail yağmuruna tutmak, bu ihtimali yükseltmeye yarayacaktır.

“Yeni albüm ne zaman?” sorusunu ise “Henüz yeni bir gelişme yok. MANOWAR hiçbir zaman sırf albüm çıkartmış olmak için şarkı yazmaz. Kendi yemeyeceğimiz yemeği, misafirlerimize de sunmayız. Aynı prensip. Yeni albüm çıkacağı zaman bunu basınla ve hayranlarımızla paylaşacağız” diye yanıtladı.

“Gods and Kings” turnesi adından da anlaşılacağı üzere Kings Of Metal MMXIV ve Gods Of War albümlerinden eserler içerecek. Playlist’in tam nasıl olacağı sorusuna ise Joey: “Bana mükemmel bir playlist hazırlayan herkesten bir dolar alsaydım çok zengin bir adam olurdum. Her hayranın sevdiği şarkılar farklı ve hepsine yer vermemiz olanaksız. Çalacağımız şarkıları hali hazırda grup olarak tartışıyoruz ve belirlemeye çalışıyoruz“ diye cevap verdi.

“Daha küçük mekanlarda, ardarda 4-5 gün konser verseniz, o mekanlar da dolup taşar“ diyen bir gazeteciye ise “Bence de. Günün birinde bu da gündemimizde olacak. Ancak 2016’da değil.“ dedi.

MANOWAR yeni yılla beraber Çek Cumhuriyeti’nde başlayacak olan “Gods And Kings” turnesinde on üç farklı ülkede, yirmi iki konser ile gerçek heavy metali bir kez daha sadık fanlarıyla buluşturacak.

Biletler ve daha fazlası için:
manowar.com/tour

GODS AND KINGS DÜNYA TURNESİ 2016

14 Ocak 2016 Ostrava / Çek Cumhuriyeti

15 Ocak 2016 Brno / Çek Cumhuriyeti

16 Ocak 2016 Varşova / Polonya

18 Ocak 2016 Bratislava / Slovakya

19 Ocak 2016 Prag / Çek Cumhuriyeti

20 Ocak 2016 Prag / Çek Cumhuriyeti

22 Ocak 2016 Münih / Almanya

23 Ocak 2016 Frankfurt / Almanya

24 Ocak 2016 Erfurt / Almanya

27 Ocak 2016 Berlin / Almanya

29 Ocak 2016 Stuttgart / Almanya

30 Ocak 2016 Düsseldorf / Almanya

31 Ocak 2016 Aarhus / Danimarka

02 Şubat 2016 Stavanger / Norveç

05 Şubat 2016 Trollhattan / İsveç

06 Şubat 2016 Stockholm / İsveç

08 Şubat 2016 Tallinn / Estonya

09 Şubat 2016 Riga / Letonya

10 Şubat 2016 Vilnius / Litvanya

12 Şubat 2016 Tampere / Finlandiya

13 Şubat 2016 Helsinki / Finlandiya

16 Şubat 2016 Minsk / Beyaz Rusya

GodsOfWar-Feature

Paylaş

Similar Posts