TYR ZHE

Faroe Adaları Metali: TYR İstanbul konseri için geri sayım başladı

1998 yılında kurulan ve ilk albümünü 2002 yılında çıkaran TYR, Folk Metal kategorisinin hakikatli gruplarından. Folk Metal deyince akla gelen tek ülke Finlandiya değil; bu adalılar da bu işin ustası… Keçileriyle meşhur Faroe Adaları’nda, 1998 yılında kurulan ve ilk albümünü 2002 yılında çıkaran TYR, yayınladığı yedi albümle folk metal sahnesinde kendine sağlam bir yer edinmeyi başardı. Heavy metalin tüm güzelliklerini ülkelerinin kültürüyle bir araya getiren TYR, Faroe Adaları’nın özgün yerel motiflerini kullanarak çok karakteristik bir tını yarattı. Pek çok folk metal grubunun aksine, müziklerine güçlü bir progresif anlayışı da katan TYR, bu sayede benzerlerinden ayrılan ve duyulduğu anda kendini belli eden bir kimliğe büründü.
Folk metal takipçileri tarafından başyapıt olarak görülen “Eric the Red”, “Ragnarok” ve “Land” albümleriyle folk metal dünyasına sağlam bir giriş yapan TYR, katıldığı büyük festivaller ve adını en çok duyurmasını sağlayan Paganfest turneleri ile türün demirbaşlarından biri hâline geldi.

2009 çıkışlı “By the Light of the Northern Star” albümüyle çıtayı iyice yükselten TYR, 2011’de “The Lay of Thrym” ve son olarak da 2013 yılındaki “Valkyrja” albümleriyle Kuzey rüzgârlarını bir kez daha estirmeyi başardı.

Folk metali çok karakteristik bir tını ve progresif bir anlayışla yansıtan TYR, şarkılarının çok eşlik edilebilir yapıda olmasıyla da öne çıkıyor ve bu sayede grubun konserleri büyük bir coşkuya sahne oluyor.

TYR, “Hail to the Hammer” ve “Hold the Heathen Hammer High” gibi muhteşem şarkılarını hep bir ağızdan söylemek üzere 29 Ocak’ta ilk kez İstanbul’da olacak.

TYR’den önce sahneyi geçtiğimiz günlerde Arkona ile aynı sahnede izlediğimiz Türkiye’nin önemli power folk metal grubu SABHANKRA açacak….

Organizasyon: FREE FALL / music ideas

TTTT

Paylaş

Similar Posts