deemerica

Dee Snider, Donald Trump’ın önüne yattı

Rock ‘n’ Roll aleminin güler yüzlü ve haylaz simâlarından, Twisted Sister’ın şen şakrak vokalisti Dee Snider, Donald Trump’a biat etti.

ABD’nin diktatörü diyebileceğimiz tıyniyette bir “şey” olan Trump’a karşı gösterilen bu bağlılık, bazı rockseverleri şaşırtıp kızdırsa da kimi müzikseverler tepkisini gösterip “Dee kendini sattı” demekten kendilerini alamadılar.

Radikal sağcı politikacılara, politikalara popüler müzisyenlerin desteği, genç kitleler nezdinde bu kirli politikacıların ve güttükleri politikaların gerçek emellerini saklama gibi bir “kullanışlı aptallık” rolü anlamına gelebiliyor. Görünürde “masum bir siyasal destek” gibi algılanan bu eylemler, aslında yolsuzluklarının ve çirkinliklerin, görece temiz ve “sevimli” bir alan olan “rock’n’roll”un masumiyeti üzerinden aklanma riskini taşıyor.

“Düzen karşıtı” bir şarkı olarak kitlelerin beğenisini kazanan “We’re not gonna take it”, dünya düzeninin en büyük temsilcilerinden biri olmaya aday olan iğrenç Donald Trump’ın ağzında tüm anlamını yitiriyor, rock’n’roll cazibesinden uzaklaşıp klasik bir şaklabanlık gösterisine dönmekten kendini kurtaramıyor.

Yapma şunu Dee. Sen “kendi kafana göre takıldığın” zamanlar, daha güzel bir insansın.

 

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın