khepra

Bağlamalı, duduklu, neyli, kemaneli Anadolu Senfonik Metali: Khepra

Sepultura ve Soulfly’ın Brezilya’ya özgü yerli otantik müzikler ile modern metali kaynaştırmasını çağrıştırırcasına Mezopotamya’nın, Ortadoğu’nun içli sesleri ile senfonik metali harmanlayan bir death metal yapısı ile karşı karşıyayız: Khepra’nın kavallı, udlu, zilli, bağlamalı Senfonik Death Metal’i ile…

2009 yılında Gürz adıyla faaliyete başlayan grup ilk canlı performanslarını 2011’de Unirock’ta gerçekleştirdi. Gürz, 2012 yılında Ukrayna’da Metal Heads Mission festivalinde NILE’a Co Headliner olarak çaldıktan sonra Macaristan ve Gürcistan gibi ülkelerde de yurt dışı konserleri verir.

Türkiye’de ilk kez 100 kanal senfonik enstrumanın bir arada yer aldığı ve gerçek anlamda orkestral kompozisyonlara sahip “Cosmology Divine” albümü ile grup ismini KHEPRA, tarzını da Senfonik Death Metal  olarak değiştirmiş.

Albümde bulunan şarkılarda orkestral öğelerin yanında, Duduk, Ney, Bağlama, Ud, Kemane gibi Anadolu ve Orta Doğu’ya özgü bir çok etnik enstruman kullanıldı. Albüm kayıtlarında yaklaşık 30 kişi konuk müzisyen olarak yer almış, Murat İlkan (ex-Pentagram), Özgür Özkan (Soul Sacrifice) gibi Türkiye’nin tanınmış müzisyenleri gruba,  Atra Hasis ve Enki şarkılarında vokalleriyle eşlik etti.

Grup ilk albümleri ‘’Cosmology Divine’’ın  Mix ve Master çalışmaları için dünyaca ünlü, Gojira (Way of all Flesh),  Septic Flesh (Titan), Soulfly, Fear Factory, Limp Bizkit, Devildriver, Five Finger Death Punch gibi grupların Mix ve Master’larını üstlenmiş eski Machine Head gitaristi Logan Mader ile çalışmış.

Grubu dinleme fırsatı yakaladık ve müziklerinin bir hayli zengin, harmanlamaya çalıştıkları tarzın ise etkileyici ve samimi olduğuna kanaat getirdik.

Grubun sosyal medya hesapları ise şöyle:

https://www.facebook.com/khepraofficial

http://khepraofficial.com/

https://www.instagram.com/khepraofficial/

* Obsession of the Mad

* We are Descending  (Lyric Video)

 

Albüm linki için ise:

https://khepraofficial.bandcamp.com/album/cosmology-divine

 

 

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın