manik

Modern Rock’ın depresif vaizleri yeni hutbe indirdi: 13. Plak, Resistance Is Futile

Galler diyarından çıkmış Motörhead’in hemşehrisi Galli mod-rockerlar Manic Street Preachers, 13. Uğursuzluk plaklarını yayımladı. Derin huzursuzluk, depresyon, anksiyete ve orta yaş krizleri enflasyonuyla dolu halet-i ruhiyeleri ile alakalı “Depresyon İlletinin Rock’n’Roll dünyasına hediye ettiği grup” tabirinin de yapıldığı Preachers, Everything Must Go adlı çalışmalarının büyük başarı kazanması sonrası inzivaya çekilmişti.

Rock tarihinin en gizemli “kayıp vakalarından” Richey James Edwards’ın kendini tüm dünyadan saklaması (artık resmi olarak öldü sayılıyor) sonrası kariyerlerinde hız kesmeyen grubun bir diğer anksiyetik elemanı Nicky Wire da bir süredir gözlerden ırak ve kendi halinde bir yaşamı tercih etmişti.

Görece en sağlıklı Manic üyesi James Dean Bradfield ise “Resistance Is Futile” adlı bu son plağa dair şunları söylüyor:

“Nicky gözlerden ırak olmaktan dolayı çok mutluydu. Çok hassas ve kırılgan biri. Sanırım, bu plak, Manic Street Preachers olarak son albümümüz olacak.”

İşbu yazıyı hazırlayana kadar borderline olma tehlikesini bertaraf etmek adına Üzerinde Güneş Batmayan İmparatorluk’un bu melankolik grubuna selam ediyor ve bir başka habere geçiyoruz bir adet lithium eşliğinde!

manic street preachers 2014

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın