brr

BRIAN JONES : THE ROLLING STONES’UN KARA KUTUSU

Rolling Stones’un kuruluş ve olgunlaşma döneminin öncüsüydü ve gruba ismini veren kişiydi Brian Jones.
Hemen hemen her türlü gitarı ve diğer enstrümanı çalabiliyordu. The Rolling Stones’un kurduğu gibi, üyelerini de o buldu ve müzikal çizgisini oturttu.
The Rolling Stones 60’ların ortasında çok büyük bir sıçrama yaptı ve dünyanın en büyük gruplarından birisi oldu.
Fakat bu gelişim döneminde başka sorunlar ortaya çıkmaya başladı.
Grup, dönemin diğer efsanevi topluluğu the Beatles ile kıyaslanıyordu ama Brian Jones bu kıyaslamayı reddediyordu.
“Lennon / McCartney pop’a yakın bir müzik yapıyor. Oysa biz Blues kökenliyiz” diyordu.
Fakat işler Brian Jones’un kontrolünden çıkmaya başlamıştı. Mick Jagger ve Keith Richards şarkıları beraber yapıyorlardı ve grubun insiyatifini tamamen üstlenmişlerdi. Üstelik grubun menajeri Andrew Loog Oldham ile de grubun müzikal çizgisi konusunda anlaşamıyordu Jones.

Bu dönemlerde uyuşturucuya kendini fazlasıyla kaptırdı. Tabii ki bu camiada kimse melek değildi ama Brian’ın stüdyo performanslarını da olumsuz etkilemeye başlamıştı bu durum ve turne sürecinde iki defa polis tarafından göz altına alınmıştı.

İşte bu dönemde, 1969 senesinin yaz ayında, grup üyeleri kendisi ile konuşarak, kurucusu olduğu the Rolling Stones’dan ayrılması talebinde bulundular. Brian karşı çıkmadı ve gruptan ayrıldı. Onun yerine Mick Taylor gruba dahil edildi.

Brian Jones bu olaydan sadece 1 ay sonra, evinin havuzunda ölü bulundu. 27 yaşındaydı. Bu gizemli ölüm her zaman şüphe çekici kalsa da, bir cinayet olduğu ortaya çıkmadı.

Ortada olan durum ise, The Rolling Stones 70’lere Brian Jones’suz girdi ve Brian Jones, o ünlü 27’ler kulübünün ilelebet üyesi olarak kalacak.

Saygıyla anıyoruz…

(Oldies DJ Mete)

#brianjones #therollingstones#rollingstones #mickjagger #keithrichards#micktaylor #rocknroll #rock #rockhistory#müzik #haberler #müzikhaber#oldiesdjmete #oldiesdj #60s#oldiesbutgoldies #1960lar #1969

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın