mehehe

Tüm zamanların en suya-sabuna dokunmayan yerli rock grubu 50 yaşında!

Tam 50 yıl önce bugünlerde, bir Anadolu-Rock efsanesi olarak ellerine aldılar gitarı, davulu, bas gitarı…

Sadece Türkiye’nin değil; belki de tüm Kozmos’un en “suya-sabuna dokunmayan” rock-pop-folk şarkılarına imza attılar.

Bu tehlikesiz tutumları sonucunda her türlü askeri darbeden, cunta girişiminden, solcu avından da kurtulmayı başardılar! Önce şu leziz şarkılarına bir kulak verelim:

https://www.youtube.com/watch?v=Jwc_ZNz50kM

Müzikte 50 yılı tek bir şarkı sözünde dahi egemenlere eleştiri getirmeden, darbeci general postalı yalamak dahil türlü şaklabanlıklarla tamamlamak da kutlanması gereken bir başarıdır.

Ersen ve Dadaşları ve grubun immortal lideri Ersen Dinleten’i sevgi ve saygıyla selamlıyor ve son sözü bu konuda biraz bizden farklı düşünen, Anadolu-Rock mütehassısı arkadaşımız Sinan Doyan’a bırakıyoruz!

Aslında kendisinin, bu suların sığ kesimlerinde kulaç atmışlığı vardır. 1976 yılında “Ekmek Parası” 45’liği son derece sosyal içerikli sözlere sahip bir protest şarkıdır. Düzenlemesi de çok güzeldir. “Ersen ve Dadaşlar 88” albümünde Ahmet Kaya’nın “Geçmiyor Günler” ve 1992 albümü “Paşa Gönlün Bilir”de ise yine Ahmet Kaya’dan “Yaşamadın Sen”, “Arama Beni” ve albüm harici kaydedip piyasaya sürmediği “Alnının Dağ Ateşiyle” şarkılarıyla da sol kesime göz kırpmıştır.

1983 yılı itibariyle vatan ve asker sevgisi temalı şarkılarla esas yükselişini gerçekleştirmiş; ilerleyen zamanlarda ordu mensuplarına, polislere, hatta hemşirelere(bu şarkı da yayınlanmadı) varacak kadar devlet memurlarına şarkılar yapmıştır. Bunların en bilineni elbette “Aman Tertip” olup, mevcut popülaritesinin de bu şarkıyla devam ettiğini söyleyebiliriz.

Kariyerinin başından beri çalıştığı, Kardaşlar, Moğollar, Dadaşlar grupları son derece sağlam müzisyenlerden oluşmuş ve zamanın çok ilerisinde eserler vermişlerdir.

ersen dinleten

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın