jj

Joaquin Phoenix, Joker karakterini bambaşka yorumlayacak

Evrenin en müşkülpesent aktörlerinden biri olan Joaquin Phoenix, gezegenin en “kıçı-başı ayrı oynayan” çizgi roman karakteri Joker’ı canlandırırsa ortaya nasıl bir yorum çıkar?

Öncelikle işe bardağın dolu tarafından bakıyoruz: Joaquin eline geçen senaryoyu beğendiğini söylüyor. Bu işin başlangıcı için çok büyük bir adım. Çünkü sözkonusu olan (senaryo seçimi hususunda) burnundan kıl aldırmayan tavşandudaklıdır.

Devam ediyoruz:

“Kötü adam (Villain) karakterlerine daha derinlikli çalışmak lazım. Derinliği olan bir Joker’dan bahsediyorum.”

Tavşandudak’ın oynayacağı Joker rolü için heyecan duyduğu besbelli. Ki Joaquin, kolay kolay tutkusunu dışa vurmayan ya da vuramayan bir sanatçı. Gerçek hayatta da yarı-sürreal bir tarzı benimseyen oyuncu katıldığı birçok televizyon programında bilinçli manipulasyon yaparak “sevilmeyen” karakterleri reel hayata da uyarlıyor adeta.

jjj

Şimdi hayranlar ikiye bölünmüş durumda. Daha önce Jared Leto gibi rock’n’roll, Heath Ledger gibi efsanevi, Jack Nicholson gibi kült oyuncuların hakkını verdiği Joker karakrerine bakalım Joaquin nasıl bir yorum katacak?

Tabii ki oynadığı enfes ana-akım dışı filmlerin hasta olduğumuz için bizim yorumumuz “daha artistik bir Joker” izleyeceğimiz yönünde… Siz ne düşünüyorsunuz?

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın