motley crue david plastik

Tüm zamanların en müptezel grubu Mötley Crüe dizi film oldu

Heavy Metal kültürüne .bnelik, p.ştluk, p.zevenklik gibi “farklı alt-kültürel nüansları” zerk eden ve glam & heavy metal tarihinin gelmiş geçmiş en çok satan grubu ünvanını ellerinde bulunduran edepsiz rockerlar; Mötley Crüe’nün hayatı dizi film oldu!

Dünya çapında 100 Milyon albümün üstünde bir satış grafiği yakalayarak kırılması imkansız bir rekorun sahibi olan Mötley Crüe filminin adı: The Dirt.

Jackass filmleriyle tanınan adam-sendeci Jeff Tremaine‘in yönetmenliğini üstlendiği The Dirt; müptezel basçı Nikki Sixx, terbiyesiz tokmakçı Tommy Lee, hoppa vokalist Vince Neil ve yaşayan-ölü gitarist Mick Marsın Mötley Crüe grubunu kurmak için bir araya gelmesiyle başlıyor ve 80’li yıllarda popüler şarkıları ile olduğu kadar lavukluklarıyla da gündemden düşmeyen grubun hikâyesini anlatıyor.

Şımarık grup üyelerinin yırtık-donlu Neil Strauss ile birlikte kaleme aldığı ve The Dirt: Confessions of the World’s Most Notorious Rock Band adlı kitaptan uyarlanan filmin senaryosunu Californication dizisinin yaratıcısı olarak tanınan zıp-çıktı Tom Kapinos, kas çuvalı Vin Diesel’lı xXx filmlerinin sıkıcı senaristi olan tepeden-inme Rich Wilkes ve yandan-çarklı Amanda Adelson kaleme aldı.

Filmi yönetmesi için Jackass filmleriyle tanınan yanar-döner Jeff Tremaine’in seçilmiş olması The Dirt’ün grubun manyaklıklarını ekrana yansıtma konusunda çekingen davranmayacağını düşündürüyor.

Grup üyelerini dudu-dilli Douglas Booth, serden-geçti Iwan Rheon, ince-belli Colson Baker ve edalı-işveli Daniel Webber’ın canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca kuş-konmaz Pete Davidson, boylu-poslu Leven Rambin, hop-dedik David Costabile gibi isimler yer alıyor.

Orta-sınıf ahlak anlayışına hepten-aykırı bir hayat tarzı güden delişmen grubun filmini heyecanla bekliyor, her daim ekmeğinin bir şekilde yolunu bulan kadın-düşkünü şopar Amerikalı dostlarımızı tebrik ediyoruz… Peki Mötley Crüe hala çılgın mı? Günümüze gelindiğinde grubun “küstah” imajından geriye ne kaldı, devam edelim…

Motlet Crue Shout Era 270917

Her ne kadar grubun “ahlaksızlık” mefhumuyla eş-anlamlı bir imajı olmasına rağmen yıllar içinde grup üyelerinin birazcık olgunlaştığını da söyleyebiliriz. Örneğin Nikki Sixx’teki değişimi daha önce Delikasap’a şu şekilde taşımıştık:

Kimileri, özellikle Amerikan glam rockerlarının görünüşü üzerinden önyargılı yorumlar yapar, onları ırkçı, “edepsiz”, serseri, cahil vb laflarla yaftalarken hakikat ise her zaman farklı olabilir. İşte Nikki Sixx, dünyanın “en terbiyesiz hardrock grubu” Mötley Crüe’nün efsane basçısı, meşhur Arap filozof Halil Cibran’ın meftunu çıktı.

Önce; Halil Cibran’dan bir pasaj nakledelim:

“Dostum, göründüğüm gibi değilim. Görünüş sadece giydiğim bir elbisedir. Senin sorgularından beni, benim kayıtsızlığımdan seni koruyan, özenle örülmüş bir elbise. Benim içimdeki ‘ben’, dostum, sessizlik içinde oturur, sonsuzluğa dek kalacak orada, doyulmaz, erişilmez. Ne söylediklerime inanmanı, ne de yaptıklarıma güvenmeni isterim- çünkü sözlerim senin aklından geçenlerin dile getirilmesinden, yaptıklarımsa umutlarının eylemleştirilmesinden başka bir şey değildir.”

Sonra Nikki Sixx’e mesajımızı iletelim:

“Dostum, böyle devam et!”

Nikki, Cibran’ın “Tanrı Elçisi” adlı kitabı sayesinde ruhani ve fiziksel güce kavuştuğunu söylüyor.

Mötley Crüe ise 2019 yılında popüler bir diziye dönüşerek hem ruhani hem fiziksel olarak tekrar ringlere geri dönüş yapacağının sinyallerini veriyor.

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın