IRINSZS

Grunge Rock’ın feministleri 20 sene sonra yeniden plak bastı

Joan Jett efsanesinin “ablalığı” ve liderliğinde yeni bir albüm çıkarmaya karar veren, Grunge-Rock’ın dişil grubu L7, 20 yıl aradan sonra ikinci stüdyo albümleri ile yeniden karşımızda: Grup, Scatter the Rats adında bir plak yayımladı.

Joan Jett hanımefendinin kurduğu Blackheart Records’tan çıkan albüm, “Proto Prototype”, “Murky Water Cafe”, ve “Garbage Truck” gibi 11 şarkı içeriyor.

Jett, kızkardeşlerine dair şu yorumu yaptı:

“Yıllardır sıkı bir arkadaşlık ilişkisi içerisinde olduğum L7 grubunun yeni albümünün bizim plak şirketimizden çıkmasından ötürü gururlu ve heyecanlıyım.”

Geçtiğimiz yaz mevsiminde hem Joan Jett ablayı ve grubunu, hem de L7 hanımları Delikasap Tayfası olarak Hellfest’te canlı izlemiş, hem rock’n’roll’un babaannesi Jett’in hem de Grunge & Punk’ın artık kıdemli isimleri olarak sayabileceğimiz L7’ın enerjisinin yüksekliğine yakından şahitlik etmiştik. Peki bu albümün tuhaf isminin hikâyesi neydi?

Onu da emektar gitarist Donita Sparks’tan dinleyelim:

oronsz

“Los Angeles’ta albümü kayıt ettiğimiz stüdyonun bodrumuna ilk adımımızı attığımızda ortalıkta cirit atan kemirgenler, anfilerin arasında takılıyordu. Tam o esnada prodüktörümüz Norm Block dedi ki: ‘Haydi işe koyulalım ve şu fareleri bi dağıtalım.’ Böylelikle albümün ismi de ortaya çıkmış oldu.”

İşte Scatter The Rats albümünün isim öyküsü böyle… L7’ın albümden çıkardığı ilk video klip ise şuradadır:

Sevgili L7’cılara ve Joan Jett ablamıza nice nice albümler diliyoruz!

l7

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın