9329B01C D1D7 4FE6 A0D2 5BF29442284E

Karantina Günlerinde Dinlenilebilecek Albümler

            Bu yazıda aslında sistemin sizi daha evden çıkarmadığı şu günlerde dinleyebileceğimiz 2019-2020 çıkışlı albüm önerileri sunacağım aslında. Boş kalan vakitlerimizi iyi albümlerle geçirelim diyeceğim zaten ilerleyen süreçlerde bu albümlerin kimisinide uzun uzadıya değerlendirme planlarım olacak. Girişi çok uzatmadan albümlere geçelim.

bodycount

Body Count – Carnivore

1990’lı yıllarda Ice T öncülüğünde kurulan ABD’li hardcore punk grubu Carnivore isimli albümünü 2019 çıkarmıştı. Albüm ciddi manada taş gibi, iki kere dinledim evde kaldığım süre boyunca. Küçük anarşistlikler yaptırabilecek bir albüm. Albümün içinde Motorhead’den, Ace of Spades coverı bunun yanında Hatebreed’ten tanıdığımız Jamey Jasta, Power Trip grubundan Riley Gale ve Amy Le albüme desteklerini atmış. Albüm gerçekten iyi bir albüm ve bu karantina  günlerinde size iyi gelecektir.

maxresdefault 1

Intronaut – Fluid Existential İnversion

2004 yılında kurulan İntronaut grubu progressive metal sevenlerin mutlaka dinlemesi gerektiğini düşündüğüm grup aslında. California çıkışlı grup bu albümünde yine jazz altyapılarını görmek mümkün. Albüm komple bir içsel yolculuğa çıkarıyor, dışarıya çıkamadığımız şu günlerde kendimizle sohbet etmek için iyi gelebilir diye düşünüyorum. Son zamanlarda dinlediğim en başarılı gruplardan biri kendileri. 6. Stüdyo albümleri ile bu kadar başarılı olan bir grubun daha ne kadar üstüne koyacağını merak ediyorum.

Cycle Of Suffering

Sylosis – Cycle of Suffering

Metalcore, Thrash Metal ve Death Metal serpintileri sevenler buraya! 2000’li yılların başında İngiltere’de kurulan Sylosis grubunun 5. Stüdyo albümü Cycle of Suffering benim için geçer notu aldı. Conclusion Of An Age albümünden sonra çıtayı ve sertliği buraya koyabileceklerini tahmin edemiyordum. Albümdeki melodik esintiler parçalara farklı bir değer katmış. Özelikle bu tarz grupları sevenler için kaçınılmaması gerek bir nimet sanki.

Ozzy Osbourne Ordinary Man

Ozzy Osbourne – Ordinary Man

71 yaşına gelmiş bir insandan daha nasıl bir büyük albüm çıkar emin değilim. 10 yıl aradan sonra tekrardan buradayım mesajı gayet yerinde veriliyor.  Elton John ile düet yaptığı albümle aynı ismi paylaşan parçada; “Ben her şeyi sizin için yaptım ve beni hatırlayın” der gibi bir parça. Bu albümdePost Malone ile düet yapmış, fena bulmadım, albüm genel hatlarıyla iyi doğrusu. Ve özellikle açılış parçası Straight To Hell albümün en büyüyen parçası.


            Benden bu kadar buraya 4 tane güzide albüm bıraktım şu karantina günlerinde. İyi dinlemeler dilerim. En yakın zamanda konserlerde, barlarda buluşmak dileği ile…

DeliKasap 19. Yıl Özel Sayısı’nı ön sipariş vermek için:

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın