BF6BBF4D FFA2 4275 9576 E24A60D3B111

Milyon Fest kapışmasında sular duruldu. Kuzey: “Siyaset uzak durduğum bir alan” Erkal: “Ben artık yokum!”

Başta rock müzik dinleyicileri olmak üzere müzik kamuoyu, Erdoğan’ın sosyal medya kısıtlamasını savunan görüşlerini destekleyen açıklamalarda bulunan Milyon Fest organizatörü Umut Kuzey’i eleştiri yağmuruna tutmuştu. Yaşanan tartışmalar esnasında bağlı kurumlardan Milyon TV’de de program hazırlayan Güven Erkin Erkal “Dilerim gönderilen bu enerji(!) yerini bulur ve daha geçen yaz neler çektiğini gördüğüm festival ve organizatörü huzura kavuşur. Kolay değil. Çok insan ekmek yiyor oradan. Ama ben o ekmeğe elimi sürmem artık” demiş, DeliKasap’ın sosyal medya hesaplarında da tartışmalar kızışmıştı. Bunun üzerine Umut Kuzey aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Sosyal medya üzerine yapılacak yasal düzenlemelere dair yaptığım paylaşımım yanlış yerlere çekildiği için bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım. Sosyal medya üzerinden sahte hesaplar üzerinden türlü hakaretlere maruz kalan biriyim. Normalde böyle şeyleri kafaya takmam ama bazen insanın haleti ruhiyesi kaldırmıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında ablacığım henüz vefat etmişken bir gazetecinin yazısıyla başlayan ve sosyal medya linç kampanyasına dönüşen süreç ablamı kaybetmenin verdiği acının üstüne çıkamaz ama bana kapkara günler yaşatmış ve aylarca kendime gelemeyişimin sebebi olmuştu. Bu yeni düzenlemeyle sahte kimliklerin arkasına sığınarak insanlara hakaret ve küfür edilmesinin önüne geçilebileceğini umarak o paylaşımı yaptım. Siyaset özellikle uzak durduğum bir alan olmasına rağmen kendimi bir anda siyasi tartışmaların içinde buldum. Sürekli gençlerle zaman geçiren biri olarak onların temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanacağı herhangi bir düzenlemeyi savunmam söz konusu olamaz. Ancak sahte kimlikler üzerinden tanımadığı insanlara küfür ve hakaret yağdırmanın özgürlük olduğuna da beni ikna edemezsiniz!”

Güven Erkin Erkal ise sadece tarafların beyanlarına dayalı demokratik gazeteciliğimizi “Bu DeliKasap var ya bu DeliKasap, tam zamanlı Perinçek olmaya koşuyor bunlar, fena…” sözleriyle eleştirdi. Dergi yönetiminden ise Erkal’a esprili bir cevap verildi: “Yanlış metafor. Girilen giriftli ilişkiler ve sonuçları itibariyle illa politik bi benzetme yapılacak olsaydı Güven Erkin Erkal=Ahmet Davutoğlu. Eh, bize de Baader-Meinhof Grubu yakışır. Ulrike Meinhof’un askerleriyiz!

Erkal, daha önce de yine yaşanan s.kko bir tartışma sonrasında gaza gelip DELİKASAP ARTIK KAPATILMALIDIR fetvasını vermiş ancak bu ferman da DeliKasap yönetimince geri çevrilmiş ve dergi yönetimi yeni bir koleksiyon sayısı yayımlamaya karar vermişti.

İşte o kutlu sayı, işte Güven Erkin Erkal’ın kapatılsın diye fetva verdiği 666+1. karpuz kabuğuna basılı dergimiz:

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın