metaliz

Heavy Metal’in Kutsal Bayrağı İzmir’in Dağlarında Dalgalanıyor: Metal İz!

Yerli metal camiamızda geçtiğimiz günlerde Rock City Bursa’nın İstanbul, Ankara ve İzmir’e “gözdağı” verdiğini ve kadim Bursa’nın rock’n’roll hususunda vites yükselttiğini kaydetmiştik. Güzel İzmir’imizden yanıt gecikmedi ve Heavy Metal’in Kutsal Bayrağının en hakikatli bir şekilde İzmir’in dağlarında dalgalanacağının işaretleri şu şekilde verildi: Metal İz!

Şaka bir yana, yurdun dört bir yanından müziğe ve özellikle rock, metal ve punk’a tutkun güzel ve yaratıcı insanlara DeliKasap vasıtası ile rastlamak ve tatlı bir rekabetin hala varolabileceğinin İz’lerini sürmek çok keyifli… İz demişken; neymiş bu Metal İz diyerek mikrofonu Kıvanç Sekü biraderimize uzatıyoruz:

“Metal İz rock müziğe gönül vermiş İzmirli müzisyenlerin oluşturduğu kolektif bir çalışma… Projenin amacı rock müziğe yön vermiş yerli ve yabancı şarkıları tekrar yorumlayarak hem bizleri etkilemiş grup ve sanatçılara saygı duruşunda bulunmak hem de yeni nesil rockseverlere eskileri duyurarak rock müziğin köklerinin nerelere dayandığını göstermektir. Yaklaşık bir ay önce ilk çalışmamızda efsane grup Whisky’nin şarkısı ‘Yak Bizi’yi seslendirdik. Proje çok beğenildi ve sahiplenildi.”

Hakikaten de çocukluğumuzun bu klasik şarkısını tüylerimiz diken diken bu defa da Smirna yöresinden dostlarımızın muhteşem yorumuyla dinlemek adeta sarhoş edici… Bu şarkıyı yorumlayanlar vokallerde Yiğit Vatansever (Beyefendi), Korat Eriş (Ters Açı), Taylan Tokmakoğlu (Cloud Theory); gitarlarda Kıvanç Sekü (Ters Açı), Levent Gaşgil ( Magick), Serkan Gürüzümcü (Model, Demir Demirkan) ve Enis Özgenç, bas gitarda Doğuş Ünver (Beyefendi) ve davulda Murat Turgut olarak göze çarpıyor.

Gelelim tüylerimizi yeniden tarumar eden diğer çalışmaya… Kıvanç ve yoldaşları, ikinci çalışmalarında ise tüm heavy metal camiasını derinden etkilemiş olan Rainbow grubundan ”Gates Of Babylon” isimli şarkıyı yorumladılar. Kıvanç’a göre Ronnie James Dio’ya saygı duruşunda bulunmak sanki bir rock’n’roll vazifesi gibi…

Gates Of Babylon’a emek verenler ise şöyle… Vokallerde Yiğit Vatansever (Beyefendi), Korat Eriş (Ters Açı), Onur Çobanoğlu (One More Page, Utopia Project); gitarlarda Kıvanç Sekü (Ters Açı), Levent Gaşgil (Magick), Serkan Gürüzümcü (Model, Demir Demirkan) ve Enis Özgenç; bas gitarda Özgür Bakkaloğlu (Kanca), klavyelerde Barış Sarıoğlu (Beyefendi) ve son olarak da davulda Murat Turgut olarak arz-ı endam eyliyorlar…

Grup kolektif olarak cover çalışmalarına devam ederken bir yandan da Kıvanç Sekü (Gitar), Yiğit Vatansever (Vokal), Levent Gaşgil (Gitar) ve Kemal Kuş (Bas) önderliğinde albüm çalışmalarına başlamıştır. DeliKasap olarak bu İyonyalı dostlarımıza seslenmek istiyoruz: Emeklerinize sağlık!

***

Yurdun ve evrenin dört bir yanından rock ‘n’ roll tutkunlarının izini süren DeliKasap Dergi’nin 666+1. sayısı çıktı, aldınız mı?

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın