REYIZS 1 scaled

GLAM ROCK İLE PUNK’IN GAYRİMEŞRU İLİŞKİSİNİN ÇOCUĞU NEW YORK DOLLS TEMEL TAŞINDAN MAHRUM KALDI #rip #SylvainSylvain

Sen kalk Mısır’ın çöllerini aş, önce Fransa’nın Arap düşmanı gettolarına var; sonra da kır dümeni dünyanın kültür başkentlerinden birine, New York’a ve en az senin kadar kaçık yoldaşlarınla şu zalim dünyaya meydan oku, gerektiğinde apartman topuklu, yandan yırtmaçlı, japone kollu frapan giysiler giy ve modern punk’ın, New York Glam’inin temellerini at. Dünya Punk Rock sahnesi üzgün. New York Dolls efsanesi, gitarist Sylvain Sylvain’i yitirdik…

Kanser illetinin aramızdan ayırdığı bu ilham verici müzisyeni biraz yakından tanıyarak ruhunu şad edelim…

İki buçuk yıldır bu mendebur hastalıkla mücadele eden sanatçı 69 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Resmi sayfasında “Acıları sona erdi” açıklaması yapılarak anısına ithafen O’nun müziğini dinleyerek bir mum yakılması şeklinde Dolls hayranlarına bir çağrı yapıldı.

Punk Rock ile Pop Müzik arasında hakikatli bir denge tutturmuş Billy Idol, Sylvain’in camianın en iyisi olduğunu bildirerek taziyelerini sundu.

1951 yılında Kahire’de doğmuş olan Sylvain, göçler neticesinde yerleştiği son mıntıka New York’ta Dolls grubuyla yetmişler boyunca sadece iki albüm yayınlamasına rağmen etkisi bugünlere kadar süren bir punk-glam koalisyonu ve müzikal devrim esintisi yarattı. Bu devrim 2004’te Londra’daki Meltdown müzik festivalinin küratörlüğünü yapan Morrissey’in gazlamasıyla yeniden küllerinden doğdu ve üç albüm daha yayınladılar.

Grubun frontman’i David Johansen ile birlikte New York Dolls olarak Glam Rock ile Heavy Metal’in melezi müzikleriyle seksenler, doksanlar ve iki binlere ulaşmış zibidi rock’n’roll çetecileri Mötley Crüe ve Poison ile 2011’de Glam-a-Geddon turnesine çıktılar.

New York Dolls ilham verici bir gruptu.

Sylvain’in yıldız tozu olmasıyla Dolls da bu dünyada ömrünü tamamladı.

Uğurlar olsun.

210115 sylvain sylvain al 0858 fa06f950ae3c97493eb1323efb2c3765

DELİKASAP DERGİ’NİN NOTU: 2001 yılından bu yana gerek basılı dergilerimizle gerekse de dijital medya alanındaki duruşumuzla mücadeleyi sürdürüyoruz. DeliKasap, karşı kültür ve eleştirel popüler kültür yayıncılığında bağımsız bir hattı koruyarak kültür hayatına mizahi, sert ve “rock’n’roll” müdahalelerde bulunuyor. DeliKasap Dergi’ye vereceğiniz her destek, daha kaliteli video içerikler, özel röportajlar, basılı dergiler ve daha nitelikli yayınlar yapabilmemize katkı sunacak. DeliKasap Dergiyi destekleyiniz. Bağımsız yayıncilığa güç veriniz.

DeliKasap Dergi basılı ve dijital yayınlarımıza abone olabilir, bizleri patreondan destekleyebilir ya da koleksiyon sayılarımızı ayrı ayrı edinebilirsiniz…

https://www.delikasap.org/urun/abonelik/

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın