Wolf Hoffmann Featured

WOLF HOFFMANN: “BEN SADECE ASLA PES ETMEYEN BİRİYİM!”

Accept’ten Wolf Hoffmann’ın enfes ve taze röportajından satır başları ve sonları…. GHK dostunuz önemli bölümleri çevirdi sizler için, kısa yorumlarını da parantezlere sığıştırdı…

“Her zaman Judas Priest ve AC / DC’nin güçlü etkisine ve belki de iyi bir Deep Purple dozuna sahip olduğumuzu söyleyebilirim.”

(“Söyleyebilirim” oh yeah. “Söyleyebilirim”… bir yerden kulağımız aşina…)

“Too Mean to Die albüm başlığı, korona zamanlarına cevabımızdır. Ama spesifik bir covid şarkısı yapmak istemedik. Albümün tipik bir metal albüm olmasını istedik. İnsanların biraz metalden keyif almasını istedik. Günlük korona paniğiyle hayal kırıklığına uğramayın istedik.”

(Amacına fazlasıyla ulaştı emektar Accept.)

(Albüm kaydı tam bir macera. Yapımcı ve Judas Priest’in Glenn Tipton yerine bakan gitaristi Andy Sneap kayıtlar için Almanya’ya geliyor. Albümün yarısı tamamlandıktan sonra İngiltere’de Covid durumları kötüleşiyor. Herkes evine dönüyor. Accept daha sonra ABD’ye giderek albümü tamamlamak istiyor. Fakat Andy Sneap sınırların kapanmasından dolayı gelemiyor. Andy Sneap evden çalışıyor. İngiltere’den elinde laptop ile Accept’i yönlendiriyor ve albümün dört dörtlük olmasını sağlıyor. Bunu ben söylemiyorum Wolf Hoffmann söylüyor.)

“Andy Sneap’a kredisini vermeliyim. Accept’in 2009 yılında yeniden bir araya gelmesini sağladı ve bizi daha melodik daha heavy metal olmamız yönünde teşvik etti. Radyolara ve anaakım medyaya ihtiyacımız olmadığı konusunda bizi ikna etti.”

(Andy Sneap internetin önemini anlayalı en az 10 yıl olmuş 2009’da. Wolf hala radyo, MTV çağında o sıra.)

“Biz heavy metalcilerin çoğu bu müziği yaşlanınca yapacağımızı düşünmedik. Gençken 30’lu yaşları yaşlı görüyorduk. Aslında yaşlanacağımızı bile düşünmedik. Şimdi yaşlanıyoruz ve 60’larda 70’lerde bile heavy metal yapıyoruz.”

(Alice Cooper 73 yaşında yeni albümüyle geliyor pek yakında.)

“Ben sadece asla pes etmeyen biriyim… Eski dostlar gruptan ayrıldılar veya emekli oldular. Özlemiyor muyuz? Özlüyoruz… Ama yeni dostlar ile yolumuza devam ediyoruz.”

(Udo Dirkschneider’a kızgınlığı geçmiş gibi görünse de basçı Peter Baltes’ı da kastetmiş olabilir.)

“Almanya’da yaşamıyorum artık ama severim Alman grupları… Scorpions’a hayranım misal. Alman etiği diye bir şey var. Scorpions sahip ona!”

(Şair burada “Alman disiplini” demek istemiş.)

“Bir felsefem var mı? Sanırım son albümdeki bir şarkımız felsefem. En iyisi henüz gelmedi.”. (Albümde yer alan biricik yavaş ritimli enfes şarkı “The Best Is Yet To Come.)

“61 yaşında hala iyi mi görünüyorum? Öyleyse eğer, sebebi çok çalışmaktır.”

(Bence mütevazı bir yanıt vermiş.)

“Covid’den daha kötü ne olabilir? Elbette bir yerde bir savaş. Bir yerde tsunami felaketi. Belki de covid yüzünden bütün bir eğlence müzik sektörünün çökmesi… Covid ile anladık ki elimizdeyken elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz.”

(Daha büyük bir felaket elbette heavy metalin olmadığı bir gezegen olurdu.)

“Eski Accept şarkılarını konserlerde çalıyoruz ama onları asla dinlemiyorum. Çok acı veriyorlar.”

(Wolf bu  konuda haklı. Ben de eski yazılarımı okumam. Daima yenisine bakmak gerek…)

Bu içten sözler için çok yaşa sen Wolf Hoffman…

Bu arada koskoca Wolf Hoffmann kredisini bildirmiş. Yıllardır takip ettiğim Andy Sneap’e biz DeliKasaplardan da koca bir teşekkür, böyle bir albüme evden çalışarak verdiği destek için…

Andy Sneap,.. Judas Priest ve Accept’ten başka Amon Amarth, Kreator, Overkill, DevilDriver, Opeth, Saxon, Arch Enemy, Megadeth, Exodus, Kataklysm, Nevermore, Testament, Carcass, Fear Factory, Killswitch Engage gibi çok sayıda büyüğün albümlerinin gerçek anlamda “yapımcısı” oldu ve son 10 yıldır yılın en iyi albümlerinde hep onun izi var. Kendi grubu Sabbat ve Hell ile metal yaptığı yetmediği gibi şu ara resmi Judas Priest üyesidir. Canlı da izledik muhteremi, Bulgaristan Plovdiv’de Glenn Tipton yedeği olarak… Glenn Tipton’ın tercihidir.

Wolf Hoffman’ın bu röportajı RTE adlı bir yayında yayınlanmıştır. Yayının adının gerçek kişiler ile isim benzerliği tamamen bir tesadüftür.

Çevirgen: Gürkan Haydar Kılıçarslan

DELİKASAP YENİ SAYI GELİYOR, HEMEN ÖN SİPARİŞ VERMEK İÇİN:

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın