ZIRT

Adları Zırtapoz Müzikleri Progressive

Barış Manço Baba’nın Kurtalan Ekspres ile icra ettiği müthiş Türk Rock klasiğine Progressive Rock alaşımı katarak beğenimizi kazanmış yerli rock oluşumlarından Zırtapoz 2019 yılında kurulan bir grup.

Progressive Rock kategorisine koyabileceğimiz Zırtapoz’un son teklisi Simsiyah, ilk olarak 4 Mart’ta müzikseverlerin beğenisine sunulmuştu. Grup elemanlarının sicillerine bir göz attığımızda Atacan Canay (piyano-klavye), Hasan Can Türkkanı (davul), Hakan Doğan (gitar) ve Murat Ertürk’ten (bas) mürekkep bir kadro karşımıza çıkıyor. Hakan Doğan ve Atacan Canay kimi zaman grubun vokalini de üstleniyorlar. Sürekli değişen, kuralları yıkan, daha komplike ve yaratıcı bir müzik üretmek yolunda eylemlerini sürdüren grup, zamanının çoğu kısmını beste ve kayıtla geçirmekte meşgul şu sıralar. Mayıs ayı itibariyle konserlerine yeniden başlayacak olan Zırtapoz’un konser programlarında hem kendi besteleri, hem de tarzına özgü olarak farklı biçimde aranje ettikleri rock parçaları seslendirilecek.

Zırtapoz üyeleri, şarkılarında genel olarak tek bir konuya bağlı kalmadıkları gibi, sadece tek bir dilde eser üretmeyeceklerini belirtiyorlar. Grup çok farklı tarzlarda birden fazla solistle çalışıyor. İlk teklileri Rüyalar’da Kurtalan Ekspres’in solistliğini yapan Tolga Akyurt ile çalışan Zırtapoz, Dönence cover’ı için Ufuk Altay ve son teklileri Simsiyah’ta ise Alptekin Tören ile çalıştı. İlerleyen zamanlarda başka sürpriz isimlerle de çalışmalarına devam edeceklerini de şimdiden çeşitli mecralarda duyuruyorlar. Adları Zırtapoz Müzikleri Progressive gruba başarılar diliyoruz.

ZİHİN AÇIKLIĞI ENSTİTÜSÜ’NDEN BİR ROCK ROMANI: PELİN & TAKSİM SOUND 3. BASKI YAYINLANDI

https://www.delikasap.org/urun/pelin/

 

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın