Alevli, şimşekli, patlangaçlı Aralık sayısıyla TR!P dergi bayilerde

İllüstrasyon: Tufan Kızılırmak

Türkiye ve dünyadan usta çizerlerin özel illüstrasyonları, Yıldıray Çınar’ın tasarladığı Stan Lee kapağıyla TR!P dergi raflarda yerini aldı.

Bilim, sanat ve edebiyatı rock’n’rolla ruhuyla harmanlayan TR!P, yılın bu son sayısında, nesillerin hayal dünyasını iyiliğin ve mücadelenin renklerine boyayan, onlarca süper kahramana hayat veren çizgi roman ustası Stan Lee’yi, ona özel içeriklerle uğurluyor.

(Animasyon: Cihan Dermen)

Yıldıray Çınar’ın çizimiyle TR!P Aralık sayısının kapağına taşınan Stan Lee ustaya, yetenekli çizerler Devrim Kunter, Fatih Sinan Şimşek, Hüseyin Özkan, Sümeyye Kesgin, Mehmet Özen, Görkem Demir ve Tufan Kızılırmak imza attı.

TR!P derginin içeriğindeki diğer konular ise şöyle…

Mete Atatüre ivedilikle sorgulanması gereken bir gerçeği gündeme getiriyor: “Eğitimcileri kim eğitiyor?”

Selçuk Topal Kaostan Kozmosa sayfasında bu ay, veda ettiğimiz yıl içinde uzayda olup bitenleri özetliyor.

Metehan Mert Çakır televizyon kültürünü ateş altına alıyor: Televizyon mu aptal kutusu yoksa toplumun ta kendisi mi?

Doç. Dr. Gökçen Erdoğan’dan kadınlığa ve yaşama dair otobiyografik ve tümevarımsal notlar: En kadın on sekiz yaşım…

Murat Arda, TR!P Aralık sayısında Nevzat Evrim Önal’la yeni kitabı “Bilmiyorlar, Ama Yapıyorlar” üzerine söyleşti: “Beyaz yakalıyım, öyleyse varım.”

Irmak Zileli’den bir Sylvia Plath TR!P’i: “Sırça fanusun içinde ölü bir bebek gibi tıkanıp kalmış biri için, dünyanın kendisi kötü bir düştür.”

Nilüfer Açıkalın Kötülüksüz isimli köşesinde bizleri yol kenarına sürüklüyor: Kıyılan… “Yara dağlanır, kurtulursun yaradan. Dağlandığı yerdeki iz zamanla anı olur.”

Sinan Doyan “acayip” bir müzik aletini ve o müzik aletinin önemli temsilcilerinden Cihan Gülbudak’ı TR!P sayfalarına taşıyor. Uhrevi bir ses: Teremin…

Evren Barış Yavuz yitirilmiş geçmişi ve yetişilemeyecek geleceği yazdı: “Göçebelerin ezberinde tuttuğu bildiri” TR!P Aralık sayısında.

Cihan Barış Özkan, bir garip beşer Arabistanlı Lawrence’ı TR!P için tartışmaya sundu: Adi bir casus mu yoksa arayış içinde bir entelektüel mi?

Orhan Tuncay edebiyatın en alengirli, en renkli ve son yıllarda yeniden en popüler türlerinden birini TR!P okurlarına sunuyor: Fantastik Edebiyat’a dair…

Tarkan Konar vasatlığın ve niteliksizliğin altın çağı diyerek başladığı yazısında dönemimize kara bir ışık tutuyor: Yapay Zekâyı Örgütlemek.

Ahmet Eren Uzun ve Orçun Behram Aralık sayımızda bizleri Uganda’ya seyahate götürüyor. Kampala, Kisenyi, Bunyonyi Gölü ve Yoldan Çıkan Adamlar…

Rıza Oylum şiirsel yönetmen Sergey Parajanov’u ve eserlerini yönetmenin hikâyeleriyle birlikte Türkiye sinemasını, bu toprakların öykülerini TR!P okurları için kaleme aldı.

Tuğçe Madayanti Dizici #MeToo kadın hareketini, tarihini, tanımını, eylemini aktarıyor ve ekliyor: “Dikkat edin. Biz buradayız. Artık cinsel saldırı ve tacizi ciddiye alma zamanınız geldi.”

Evren Ünal yedinci sanat sinemaya eleştirel bir bakışla yaklaşıyor. Sinema bir propaganda aracı mı? Duygusal bir uyuşturucu mu? İnsana hükmeden bir sanat mı? TR!P Aralık sayısında…

Anıl Yurdakul bir dönemin basın başkenti Bab-ı Ali’nin neferlerinden Erol Dernek’i Beyoğlu’nun arka sokaklarında Erol Dernek Sokağı’nda anıyor. Ekliyor; Bu yazı hayatı trajik olarak sonlanan Yeşilçam’ın yıldızlarına adanmıştır.

Melike İlgün kendi hayatı da yazdıkları gibi olan insanı, edebiyatımızın en çok tartışılan isimlerinden birini TR!P Aralık sayısına taşıyor: “Kemalettin Tuğcu daima herkesten kaçmış mıdır?”

Yunus Emre Bozdoğan Ağustos sayısında başladığı macerayı Aralık sayısında sonlandırıyor ve bu kez renkler de kendilerini arıyor…

İlim-irfan aleminde, geçmişte ve gelecekte neler olup bitiyor? Bilinen en eski gemi enkazı nerede bulundu? Dünyanın ilk yapay zekâ spikeri hangi ülkede ekrana çıktı? Herpes virüsü neye sebebiyet veriyor? Bilim dünyasındaki son gelişmeleri Pedram Türkoğlu derledi.

Ve perde… Serap Bektaş memleketin insanı insana insanca anlatan özel tiyatro oyunlarının zaman ve mekânlarını TR!P okurları için derledi.

TR!P Dergi Aralık sayısı D&R, Mephisto, Nezih Kitabevi, Rock’n Rolla Şubeleri, Ağaç Ev Kadıköy, Macondo Galata, Dergiyurdu.com ve DMAGS uygulamasında…

Aylık TR!P Dergi’ye doyamayan obur okurlar için ise daha fazlası tabii ki TripDergi.com adresinde…

TR!P; @tripdergi adıyla Facebook, Twitter ve Instagram’da…

Paylaş

Similar Posts

Bir yanıt yazın